Er zijn vijf redenen waarom visitekaartjes nog steeds krachtig zijn om te gebruiken:

  1. Het uitwisselen van contactgegevens is persoonlijk, digitaal is onpersoonlijk. Netwerken draait juist om het maken van een mooie verbinding, een connectie.
  2. Altijd bij de hand, letterlijk. De batterij van je telefoon wil nog wel eens leeglopen en je weet maar nooit wanneer je een potentiële klant of opdrachtgever tegenkomt. Met visitekaartjes in je tas ben je altijd voorbereid.
  3. Een eerste indruk maak je maar één keer. Door de branding van je bedrijf door te voeren op je visitekaartje krijgt de ontvanger meteen een indruk van je merk.
  4. Leuke visitekaartjes delen mensen weer met anderen. En dat is weer positief voor jou! Gratis reclame!
  5. Het laat zien dat je voorbereid bent. Stel, je staat met twee of drie mensen te praten. De één zoekt haastig een pen en een papiertje, de tweede komt erachter dat zijn telefoon leeg is, en de ander geeft je een visitekaartje. Wie heeft dan jouw voorkeur?

HET MAKEN VAN EEN GOED VISITEKAARTJE, WAT MOET EROP?

Overtuigt van de kracht van visitekaartjes? Tijd om er dus een paar te laten maken! Ik doe dit natuurlijk graag voor je. Belangrijk is dat ik van jou de juiste gegevens aangeleverd krijg. Ik leg je in deze blog daarom uit wat er op een visitekaartje moet komen:

Om een goed visitekaartje te presenteren is het belangrijk om je contactgegevens te vermelden. Je bedrijfsnaam, telefoonnummer, website, e-mailadres, je LinkedIn profiel en de social media kanalen van je bedrijf

Make it personal. Persoonlijk contact is steeds belangrijker en ook de reden waarom visitekaartjes nog steeds zo goed werken. Mensen onthouden gezichten makkelijker dan namen, een foto op je visitekaartje zetten is dan ook een heel goed idee!

Verder is het ook belangrijk dat je origineel bent. Ik zorg voor een ontwerp dat niet alleen bij jou past, maar ook op de juiste manier opvalt. Wanneer je een logo hebt zet ik deze ook op het visitekaartje. Heb je nog geen logo? Ook dat kan ik voor je realiseren. Bekijk mijn pakketten en tarieven.

Met een opvallend en origineel visitekaartje heb je altijd een reden om het gesprek voort te zetten. Ik zal er dus voor zorgen dat je kaartje origineel is en opvalt. Hier kan ik speciale materialen voor gebruiken. Zoals metaal of leer. Ik heb zelf anderhalf jaar geleden eens een leren visitekaartje gekregen van iemand, en dat kaartje heb ik nog steeds. Ik merk dat papieren visitekaartjes sneller in de prullenbak belanden, dus maak ik er graag wat bijzonders van.

EFFECTIEF GEBRUIK MAKEN VAN VISITEKAARTJES

Om écht effectief gebruik te maken van je visitekaartjes moet je een paar zaken in je achterhoofd houden.

  • Maak gebruik van kleuren op je visitekaartje. Wist je dat visitekaartjes met tot wel 10 keer vaker bewaard worden dan standaard witte kaartjes.
  • Don’t be cheap. Wist je dat 39% van je potentiële klanten niet met je willen samenwerken wanneer visitekaartje er goedkoop uitziet. Zorg voor een professioneel kaartje en beknibbel er niet op.
  • Zorg dat je altijd minimaal 10 visitekaartjes op zak, in je tas, auto of portemonnee. Zo ben je altijd voorzien en voorbereid.
  • Geef altijd twee kaartjes wanneer je iemand je kaartje geeft. Dit heeft een hele simpele reden: als ze jouw kaartje weer willen doorgeven moeten ze zelf nog een exemplaar op zak hebben.
  • Kies het juiste moment. Geef niet na de eerste zin al je visitekaartje, maar hierin het juiste moment af. Het is gebruikelijk om tegen het einde van het gesprek kaartjes uit te wisselen.

Met een goed visitekaartje, met daarop de branding van jouw business duidelijk zichtbaar, laat je zien dat je serieus bent en blijf je in de gedachten van je gesprekspartner. Ja! Ik wil een visitekaartje ontwerp!

Chat openen
Hi!
Waar loop je op vast? Vertel het me en ik help je graag verder!